Pünkösdi Wado tanfolyam 2023

Christina Gutz (6. Dan) szervezésében ismét megrendezésre került idén 2023. május 26-29. között a pünkösdi Wado edzőtábor. A tábort Koichi Shimura JKF Wado-Kai Technikai Bizottság elnöke, 8. Dan JKF Wado Kai) és Shuzo Imai (9. Dan Wado Ryu DKV, 7. Dan JKF Wado Kai) vezette

Az edzőtábor ismét nagy népszerűségnek örvendett, összesen 130 résztvevő vett részt Belgiumból, Angliából, Észtországból, Dániából, Németországból, Finnországból, Olaszországból, Írországból, Hollandiából, Svédországból, Svájcból és természetesen mi is képviseltük kis hazánkat.

Az edzőtábor során Shimura és Imai Sensei a Wado Ryu alapelveit tanították. Az edzéseken két csoportra voltunk osztva, felváltva Shimura és Imai Sensei-jel. Az edzéseken Kihon Kumitet, Tantodorit és Idorit, valamint Ohyo kumitet tanultunk. Átvettünk jó néhány mesterkatát, mint pl.: Seishant, Chintot, Wanshut, Niseishit és Jittet, mindezt kata értelmezéssel, ami nagyon tanulságos volt. Mindkét mester hangsúlyozta a Kihon fontosságát, hiszen az egész karaténak, a karate minden részének ez az alapja, legyen szó akár küzdelemről, akár páros gyakorlatról.

Az ezdőtábor lehetőséget nyújtott a különböző országból érkezett karatékáknak, hogy ismeretséget kössenek egymással, vagy éppen erősítsék azt, valamint a mestereken kívül sokat tanulhattak egymástól is. Mi is sok élménnyel és új tudással érkeztünk haza Magyarországra, hogy átadhassuk társainknak a kint tanultakat.

Forrás: https://www.jkfwadokaisohonbu.de/home/artikel-articles/